Русенски университет
"Ангел Кънчев"

Сименс ЕООД

Дейност
Siemens България е водещ доставчик на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на индустрията, енергетиката, транспорта, здравеопазването и инфраструктурата. Бизнес интересите ни са насочени към областите на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията.
Описание

Компанията има над 500 служители в страната и е отличена с множество престижни отличия и награди за качество, развитие на човешките ресурси и други.

Siemens е представена в България от края на 19-ти век. Историята на компанията е тясно свързана с техническите нововъведения в страната  - от изграждането на телеграфната мрежа, електрификацията на редица обекти и знакови сгради, изграждането и развитието на телефонната мрежа, доставката на едни от първите рентгенови апарати, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала с комбиниран цикъл на производство, модернизацията на производствените процеси в индустрията, интелигентните сградни технологии, безопасните и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

В началото на 1991 г. Siemens възстановява традицията да присъства директно в страната и създава собствен oфис в София, в който са представени основните направления на дружеството. През октомври 1998 г. е регистрирана и пълнофункционална дъщерна фирма на концерна Siemens в България - "Сименс" ЕООД.

Нашият дългосрочен ангажимент към България включва не само доставката на иновативни и надеждни продукти,  решения и услуги, които помагат за модернизирането на бизнес секторите и подобряват живота на хората,  но и изграждането на широка мрежа от български фирми-партньори. За нас това означава по-ефективно представяне на пазара, а за българските партньори - ноу-хау, водещи бизнес практики, разкриване на модерни работни места и конкурентоспособност.

Освен със своите висококачествени и иновативни продукти, решения и услуги, Siemens се гордее, че е надежден работодател на близо 250 души в региона на град Правец, където през 2005 година бе открита фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение.

Професионализмът и експертизата на българските инженери получават голямо признание благодарение на факта, че в България са локализирани два компетентни центъра, които работят по проекти на компанията по цял свят. Български специалисти подпомагат проекти на Siemens в областта на енергийния инженеринг в Европа и Азия.

Другият съществен принос на местния ноу-хау и експертиза към бизнеса на Siemens е дейността на Центъра за иновации всградните технологии. В него над 100 висококвалифицирани специалисти работят по международни проекти на компанията.

Ръководство
Управител
Боряна Манолова
За контакт
Адрес
ул. Кукуш 2
Град
София
Държава
България
Телефон
+359 (02) 8115 694
e-Mail
WEB-сайт


Обратно
© 2014 Русенски университет "Ангел Кънчев"